Skillnad mellan massage och polaritetsterapi

När man ger en behandling med polaritetsterapi masserar man inga muskler, och det är inga hårda tag. Det man däremot gör att stimulera olika punkter eller områden på kroppen med ett lätt tryck eller beröring. Man kan tro att det inte kan ge något resultat när man knappt rör vid kroppen men det sker mer än man kanske anar. Det är många personer som blivit mycket förvånade av den snabba djupgående effekten en så lätt beröring kan ge.

Vad är det då som händer?
Eftersom vi har ett energifält i kroppen som är i ett ständigt harmoniskt flöde när det är i balans. Men blockerad energi flödar inte och man skulle kunna säga att man skapar en kortslutning genom att stimulera två punkter samtidigt och på så vis kommer energin in i sitt naturliga flöde igen. Detta påverkar vävnader, olika organ, nervsystem och andra strukturer som finns i kroppen förutom alla muskler. Även om massage upplevs som skönt och avslappnande når man generellt bara de yttre muskellagren men får inte samma kraftfulla påverkan på djupare nivåer. Med Polaritetsterapi behöver man inte göra någon manipulering eller trycka hårt för att få någon effekt, det sker ändå och blir oftast kraftfull. Till skillnad från massagebehandling behöver man inte klä av sig och man använder inga oljor på kroppen.

Ibland kan det hända att utövarens händer är helt stilla på vissa punkter eller områden under en längre stund och det beror på att man alltid fokuserar på att energier ska aktiveras vilket utövaren känner i sina händer när det sker. Man väntar helt enkelt tills det är ett flöde i balans vilket är en förutsättning för att en naturlig läkning ska ske. Under en polaritetsbehandling förekommer ofta en kommunikation mellan den som ger och den som får behandling. Detta öppnar upp för känslor att komma ut som ofta kan vara en orsak till en stagnation i energiflödet. Detta resulterar vanligen i en ökad medvetenhet mellan orsak och verkan och den som får behandling blir mer insatt i sin egen roll och påverkan i läkningsprocessen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.