Goda frukostbullar utan vetemjöl

 

Här är ett recept på gott och saftigt bröd helt utan vetemjöl

Det är enkelt att blanda ihop smeten och man kan med fördel tillreda den på kvällen och låta den jäsa i kylen i en bunken övertäckt med plastfilm för att baka ut dem på morgonen.

Glutenfritt bröd

15 g jäst
400 g fingervarmt vatten
1 ägg
1 msk olivolja
60 g sojamjöl
60 g rismjöl
100 g bovetemjöl
50 g majsenamjöl eller potatismjöl
15 g fiberhusk/psylliumfröskal
1 tsk salt

Mät alla torra ingredienser med hushållsvåg och blanda dem noga i en skål.

Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt, blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan ägg och olja. Vispa samman.

Tillsätt den torra blandningen och blanda ordentligt så det blir en jämn smet. Den är ganska tunn och klibbig till en början men sväller och blir tjockare efter en stund.

Låt degen jäsa ca 50 minuter.

Värm ugnen till 225 grader

Lägg smörgåspapper på en bakplåt och forma sedan degen till små runda bullar. Degen kan vara kletig men med hjälp av en sked brukar det gå bra att forma till bullarna. Det blir ca 10-12 stycken på en deg.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.