Ta hand om dig

Det här är Olle, vår huskatt. Han är en mästare på flera livsviktiga saker.

Huskatten Olle

Framför allt är han bra på att ta hand om sig själv. Jag vet ingen människa som sätter sina egna behov före allt annat så som han gör. Han ser till att hitta en skön plats där han kan slå sig till ro och vila och ve den som kommer och stör, då får man en mördande blick.

Olle kan konsten att få uppmärksamhet. Det är inga problem om att be om att bli klappad och kelad med. Eller förresten det är inget han ber om, han kräver, helt ogenerat och utan skuldkänslor. Skulle man nu ha något annat i händerna som till exempel en penna i full färd med att anteckna något så möter det inget hinder för Olle att kräva uppmärksamhet NU. Det är nu det gäller och man är utvald att få tillfredsställa hans behov, det är en ynnest.

När Olle sovit en lång stund och legat stilla sträcker han på sig och stretchar kroppen i några graciösa rörelser som jag aldrig skulle komma i närheten av. Men det sker naturligt och på ett enkelt sätt. Så lätt egentligen att väva in i vardagen, små yogapass som håller kroppen smidig.

När han tröttnat på lugnet inomhus signalerar han att det är dags att gå ut och det går inte att ta miste på den kommunikationen. Inte ens på natten när man själv ligger i djup sömn går det att ignorera. När Olle vill ut ska han ut.

Jag antar att många kan känna igen beteendet hos sina katter vilket ibland kan kännas lite påfrestande (till exempel på natten) men oftast charmigt och lite komiskt. Men egentligen borde vi bli lite mer inspirerade av våra katter och deras förmåga att ta hand om sig själva på ett naturligt och självklart sätt. Ta hand om dig i vardagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.