Tänk att få vakna lycklig

Den där känslan när allt bara känns gott. Ingen oro för vad som ska ske, bara en behaglig tillit att allt är som det ska. Att kunna släppa ansvaret för det som är och finna att situationen är perfekt som den är utan att behöva styra och ställa. Det är väl det här som är att vara i flödet, att följa med det som sker och acceptera det som är?

Ja visst det kan vara enkelt att prata om det men att sätta det i handling och göra det till en del av vardagen är kanske inte lika självklart.

Hur ska man göra?

Det finns förmodligen oändliga svar på den frågan och jag kan inte garantera att leverera det ”bästa” svaret. Men jag kan utgå från det som varit till hjälp för mig och kanske att det kan vara till hjälp för någon annan eller åtminstone inspirera att söka vidare för att nå den där friden till slut.

När jag vaknar på morgonen tar jag ofta en stund att tänka på det i mitt livsom gör mig glad och tillfreds. Det kan vara ett möte eller dialog med en person som gett upphov till skratt eller samhörighet. Det kan vara en gåva i form av en komplimang eller uppskattning. Jag kan känna stor tacksamhet att vakna i min säng omgiven av saker och möbler som jag tycker är vackra och betyder mycket för mig. Jag har satt upp en handskriven lapp på väggen med orden TACK! som en påminnelse för just tacksamhet.

Jag tänker ofta på kroppen och allt det arbete den gör dagligen för att allting ska fungera, för att jag ska kunna ta mig från den ena platsen till den andra och kunna utföra alla aktiviteter som jag väljer att göra. Allt detta arbete som kroppen gör helt kravlöst. När man väl tar sig tid att förstå vilken enorm process som pågår ständigt helt automatiskt för att vi ska kunna leva, kan man då känna något annat än tacksamhet?

När man kan få tankar av tacksamhet i sinnet blir det så småningom till en känsla som i sin tur sprider sig i systemen i kroppen och sedan växer till en lyckokänsla som ger tillfredsställelse och harmoni.

Så mitt tips till dig är att tacka för det du har vare sig det är saker, människor, djur, situationer, tillstånd…
Det är bara att sätta igång och testa. Lycka till!

Tack för att du tog dig tid att läsa och jag hoppas att det inspirerar dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.