Värdefulla möten

Har du tänkt på hur viktigt det är med möten, möten mellan människor och då framför allt kvalitén på dessa möten. För en tid sedan träffade jag två vänner, vi lagade mat tillsammans och under måltiden uppstod ett varmt och innerligt samtal. Till saken hör också att vi befann oss i en rofylld miljö, ett vackert snickrat lusthus, en uteplats byggt av gamla vackra fönster och träväggar målade i väl balanserade färger. Platsen förstärker samtalet och när jag fäster blicken på den som talar ser jag en grönskande natur genom de spröjsade glasrutorna bakom. Samtalet är intressant och lockar till vidare tankar och idéer men det är inte bara ämnet som är fascinerande. Det händer något under tiden, det är som att det byggs up en dynamik mellan oss tre som förstärker känslan, färgerna, maten, orden och meningarna, allt får en större kraft i upplevelsen. Det blir en energi som man nästan kan ta på där i rummet. Jag känner mig avslappnad och trygg och känner inte den minsta lust att gå därifrån fastän det finns annat som ska göras. Den här känslan som skapas i samvaron bildar ett starkt välbehag, jag känner mig sedd, respekterad, uppskattad och älskad och jag kan inget annat än att ösa dessa känslor tillbaka till mina vänner.

När jag tänker på den här stunden i efterhand blir jag varm i hjärta och sinne. Det är alltså inte bara en upplevelse där och då, det är något som jag bär med mig och som skänker mig glädje när jag tänker på det. Efteråt har jag insett hur stort och välgörande ett samtal i ett innerligt och äkta möte kan bli och hur viktig gruppdynamiken är. När man blir fler än två personer som samtalar förändras något, det är inte bara en som talar och en som lyssnar, det blir samtidigt ett betraktande av situationen. Allt sker i en växelverkan mellan de närvarande och utgör grunden för ett energiutbyte och inre växande. Efter denna upplevelse känner jag bara en längtan och törst efter fler sådana upplevelser för de har en läkande kraft. Men det ska vara kvalitet. Så nu ska jag börja samla på dynamiska kraftfulla möten, upplevelser som lagras inom mig och ger styrka när helst jag behöver det och jag kan rekommendera alla andra att göra detsamma.
Tacksam!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.