Internationell kongress – Polaritetsterapi i fokus

För snart två år sedan var jag på en internationell polaritetskongress i Berlin med flera dagar av härligt utbyte tillsammans med polaritetsterapeuter från olika delar av världen. Dessa träffar arrangeras regelbundet genom International Polarity Education Alliance (IPEA) och personer från värdlandet. Det är verkligen lärorikt, inspirerande och utvecklande att vara med på dessa träffar men framför allt inger det en värme och samhörighet som får hjärta och själ att utvidgas.

Väl hemkommen från Berlin började tanken ta form om att arrangera nästa internationella polaritetskongress i Sverige. De första tveksamma stegen mot förverkligande kändes lite stapplande men allt eftersom har det vuxit fram. Jag kan inte påstå att det varit helt lätt arbete men roligt är det. Den första utmaningen var att hitta en bra plats, för jag ville att långväga gäster ska få njuta av de finare delarna av vårt land och då framför allt vår natur. Efter mycket letande, många mail och telefonsamtal och besök på olika konferensanläggningar blev det slutligen Seglora utanför Borås som blev den givna platsen.

Alla förberedelser med planering, logistik och organisering, så mycket att tänka på och ta reda på men nu så är det mesta avklarat. Om några dagar anländer de första deltagarna från USA och England, sedan fylls det på allteftersom med många olika nationaliteter. Vissa av deltagarna är jag bekant med sedan tidigare men många är nya vänskaper och det blir även några för mig nya möten med svenska polaritetsterapeuter. Så spännande, det finns ett litet pirr här inom mig att det äntligen blir av och att få vara en del av allt det här.

Årets tema handlar om den feminina aspekten i läkeprocessen i polaritetsterapin. Det blir föreläsningar, workshops, polaritetsyoga och intuitiv yoga bland mycket mer. Att ta del av polaritetsterapi från kolleger med olika bakgrund och kulturer är givande och lärorikt och kunskaper som jag tar med mig i mitt eget fortsatta behandlingsarbete. Fyra fullspäckade dagar i en naturskön miljö och hjärtinnerlig energi. Som jag längtat och snart är vi där. Nu är det bara några få sista saker att förbereda, sen kör vi! Woho!

Gunilla carlberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.