Blogg

Utmattad eller bara väldigt trött


Har du som jag upplevt den där omätbara tröttheten, den som inte går att sova bort? Då kanske du också haft en frustration som gränsat till hopplöshet för att inte veta vad man kan göra för att det ska bli bättre. Att komma till ro och vila känns omöjligt när hela kroppen galopperar inuti och tankeverksamheten går på högvarv och näst intill ger upphov till skavsår i de invanda tankebanorna.

Frågan är hur man bryter detta skeende. Som jag ser det har hela systemet hamnat i en ogynnsam frekvens vilken kan vara svår att bryta. Det är ju inte bara att trycka på en knapp för att stänga av. Kroppens celler har kommit in i en svängning som är i disharmoni men eftersom allt består av rörelser och frekvenser går det också att ställa om till en annan rörelse som är mer i balans med hela ditt system.

Glädje och innerligt skratt är en förlösande kraft som har en läkande inverkan och släpper spänningar. Musik som vibrerar med en positiv klang har en förmåga att öppna hjärtat vilket också kan ändra vibrationen i cellerna och förankra en skön känsla i både kropp och sinne. Det bästa är en kombination av flera olika saker som naturupplevelser, avslappnande behandlingar och umgänge med nära älskade vänner i en kravlös relation. Men framför allt gäller det att tillåta sig tid och utrymme för sig själv. Låt det bli en helig stund som bara är din där du finner din egen rytm och lyssnar mindre på sinnets begränsande krav och kritik.
Tänk dig att du är som ett dyrbart instrument som går att stämma i olika tonarter, sträva efter att hitta din klang som är i harmoni med din ursprungsfrekvens. När du börjar lyssna inåt och vågar följa din inre längtan och önskan är du en god bit på väg mot en kropp som vibrerar i harmoni och balans vilket skapar en skön känsla och avslappning.

Internationell kongress – Polaritetsterapi i fokus

För snart två år sedan var jag på en internationell polaritetskongress i Berlin med flera dagar av härligt utbyte tillsammans med polaritetsterapeuter från olika delar av världen. Dessa träffar arrangeras regelbundet genom International Polarity Education Alliance (IPEA) och personer från värdlandet. Det är verkligen lärorikt, inspirerande och utvecklande att vara med på dessa träffar men framför allt inger det en värme och samhörighet som får hjärta och själ att utvidgas.

Väl hemkommen från Berlin började tanken ta form om att arrangera nästa internationella polaritetskongress i Sverige. De första tveksamma stegen mot förverkligande kändes lite stapplande men allt eftersom har det vuxit fram. Jag kan inte påstå att det varit helt lätt arbete men roligt är det. Den första utmaningen var att hitta en bra plats, för jag ville att långväga gäster ska få njuta av de finare delarna av vårt land och då framför allt vår natur. Efter mycket letande, många mail och telefonsamtal och besök på olika konferensanläggningar blev det slutligen Seglora utanför Borås som blev den givna platsen.

Alla förberedelser med planering, logistik och organisering, så mycket att tänka på och ta reda på men nu så är det mesta avklarat. Om några dagar anländer de första deltagarna från USA och England, sedan fylls det på allteftersom med många olika nationaliteter. Vissa av deltagarna är jag bekant med sedan tidigare men många är nya vänskaper och det blir även några för mig nya möten med svenska polaritetsterapeuter. Så spännande, det finns ett litet pirr här inom mig att det äntligen blir av och att få vara en del av allt det här.

Årets tema handlar om den feminina aspekten i läkeprocessen i polaritetsterapin. Det blir föreläsningar, workshops, polaritetsyoga och intuitiv yoga bland mycket mer. Att ta del av polaritetsterapi från kolleger med olika bakgrund och kulturer är givande och lärorikt och kunskaper som jag tar med mig i mitt eget fortsatta behandlingsarbete. Fyra fullspäckade dagar i en naturskön miljö och hjärtinnerlig energi. Som jag längtat och snart är vi där. Nu är det bara några få sista saker att förbereda, sen kör vi! Woho!

Gunilla carlberg