Polaritetsyoga frigör energi med rörelser

Polaritetsyoga

Polaritetsyoga är mjuka rörelser som är utformade av Dr. Randolph Stone för att skapa balans och frigöra blockerad energi. Det är mjuka tänjande rörelser som vem som helst kan utföra, även den som upplever sig som otränad. När du väl lärt dig några rörelser kan du själv utföra dem i ditt hem. Syftet med rörelserna är att bygga upp hälsan och hålla en god hälsonivå.

Träningen är skonsam för kroppen och ger stor utdelning om man ägnar lite tid regelbundet även om man upplever sig själv som otränad eller stel i början. Övningarna gör man efter sin egen förmåga och ger märkbart resultat även vid bara några få minuters träning dagligen.

Polaritetsyoga har en djupgående verkan

Rörelserna är mjuka men samtidigt djupgående och påverkar muskler såväl som nervsystem. Den renar och stärker kroppen och stimulerar kroppens läkande energi att aktiveras. Tanken med polaritetsyoga är att förstärka effekten av polaritetsbehandling och är ett bra sätt till självhjälp. Om man till exempel upplever mycket stress är det fördelaktigt att ta 3-5 minuter till polaritetsyoga. Genom tänjningar och rörelser kommer kroppen att börja släppa på spänningar och den viktiga livsenergin får ett bättre flöde. Din kropp kommer att uppskatta den tid du tar för polaritetsyoga i vardagen.

På grund av flytt är det uppehåll med all polaritetsyoga den närmsta tiden.
Jag återkommer med information om tid och plats för kommande pass med polaritetsyoga.

Vid yogapass tar du med dig egen yogamatta och en filt som kan vara skönt att ha för en stunds avslappning på slutet.
Alla rörelser sker utifrån din egen förmåga. Om vissa rörelser upplevs som svåra att utföra i början kan man använda stol som hjälp i vissa positioner. Det viktiga är inte hur bra du presterar utan att du gör det i samklang med kroppen. Musklerna ska känna en behaglig utmaning och du ska uppleva tillfredsställelse under och efter ett pass.

Polaritetsyoga mjuka rörelser som gynnar energiflödet

Squat…
kallas en av positionerna inom polaritetsyoga och är en form av hukställning som man gör i olika utföranden. Den har bland annat god och gynnsam verkan på rygg, mage o tarm, mjukar upp och stärker muskler och leder i bäcken, höfter, ben och skulderparti.

Squat är en ställning som är naturlig för oss från första början men som vi i västvärlden växer ifrån. Däremot är den vanlig hos naturfolken även upp i åldrarna då den är avslappnande, avlastar kroppen och håller den smidig.