Rödbetsbiffar med kålsallad

Dessa saftiga och smakrika biffar gör sig fint tillsammans med kålsalladen och fetaostkrämen förhöjer smakbilden. Rätten är helt gluten- och lektinfri.

Receptet räcker till 2-3 personer. Smeten till rödbetsbiffarna är lite kladdig och kan lätt falla isär när man formar dem. Krama ihop blandningen ordentligt och lägg dem försiktigt i stekpannan. När det blivit en stekyta på första sidan håller de ihop bättre och det går lätt att vända dem med försiktighet.

Rödbetsbiff med kålsallad och fetaostkräm

Biffar:
2 stora rivna rödbetor
1 riven morot
en liten bit riven färsk ingefära
ca 1 dl hirsmjöl
1 tsk arrowrot
salt och peppar efter smak

Blanda ihop alla ingredienser till smeten och forma små biffar ca 5 cm diameter. Om de blir för stora kan de bli svårare att hantera .
Stek på medelvärme tills de fått lagom stekyta ca. 2-3 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.

Fetaostkräm:
Fårost
2 – 3 msk Basilika, finhackad
olivolja

Mosa fårosten tillsammans med basilika och olivolja. Tillsätt olivoljan lite i sänder tills du får en krämig koncistens. Mängd olivolja är beroende på vilken koncistens och smak du vil ha.

Sallad:
Vitkål och/eller rödkål, finstrimlad
Ruccolasallad
Färsk spenat
Avocado

Dressing:
Pressad färsk citron efter smak
0,5 – 1 tsk Balsamvinäger
0,5 dl olivolja
en pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Blanda alla ingredienser till salladsdressingen.
Finstrimla kålen i matberedare eller med en osthyvel för fina strimlor. Lägg dem i en skål och häll över dressingen. Massera in dressingen genom att krama kålen med fingrarna, detta gör salladen mer smakrik. Tillsätt övriga ingredienser och blanda allt i skålen.

Share this Post